Nieuwe afdeling Lâle (Nergis-Narcis) officieel geopend

14-11-2023

Vandaag vond op locatie Lâle de feestelijke opening van de nieuwe afdeling Nergis (Narcis) plaats! De officiële opening werd gedaan door de eerste bewoner.

De zorgvraag onder ouderen met een migratieachtergrond neemt in hoog tempo toe. Eén op de tien mensen met dementie is migrant. Het aantal migranten met dementie stijgt twee keer zo snel als het aantal autochtonen met dementie. Daarnaast hebben niet-westerse migranten drie tot vier keer zoveel kans op dementie (cijfers Zorg voor Beter).

Daarom opent verpleegvoorziening Lâle Buurstede extra zorgappartementen, speciaal voor Turkse ouderen met een indicatie. Vanaf 14 november 2023 is er plek voor 17 nieuwe bewoners. Lâle is onderdeel van Egala Zorg en had al plek voor 33 bewoners van Turkse afkomst.

Lâle Buurstede is een kleinschalige verpleegvoorziening en is vooral bekend om haar cultuurspecifieke zorg. De zorg is volledig afgestemd op de Turkse cultuur.

De opening zou natuurlijk geen opening zijn zonder iets lekkers. De middag werd afgesloten met een hapje en een Turkse thee. Alle collega's die zich afgelopen tijd zo hebben ingezet voor de opening van Nergis: dank jullie wel!