Werken en leren

Egala Zorg biedt drie kleurrijke locaties: Raffy, Lâle en De Leystroom. Onze locaties hebben ieder een uniek leerproces . Of je nu geïnteresseerd bent in cultuurspecifieke zorg of kleinschalige zorg, we hebben het allemaal in huis. 

  • Raffy spitst zich toe op Indische en Molukse ouderen
  • Lâle Buurstede voornamelijk op Turkse ouderen
  • De Leystroom is weer een typisch Bredaas huis.

Op de locatiepagina's lees je hier meer over wat de locaties eigen maakt. Daarnaast hebben wij een thuiszorg team die met verschillende doelgroepen werkt.

Stage lopen

We vinden het belangrijk dat MBO en HBO leerlingen de mogelijkheid krijgen om via een BOL (Beroeps Opleidende Leerweg) stage ervaringen op te doen in de zorg. Jij bent enthousiast en leergierig, wij hebben een palet aan mogelijkheden voor jou. Samen met jou kijken we naar wat bij jou en jouw leerproces past. Lijkt dit je wat? Neem dan contact op via opleidingen@raffy-leystroom.nl.

Vanuit de CAO VVT heb je recht op een stagevergoeding. 

Werken en leren

BBL is een afkorting voor Beroeps Begeleidende Leerweg en is een opleiding op MBO of HBO niveau. Leerlingen die een BBL-opleiding volgen, combineren leren en werken. Wat je leert op school kun je daarom meteen in de praktijk brengen op je werk. Begeleiding en coaching in de praktijk vindt direct plaats door de aanwezige werkbegeleiders binnen de organisatie. Daarnaast wordt het leertraject volledig gecoördineerd door onze praktijkbegeleiders. Na afronding van de opleiding wordt er gekeken naar andere afdelingen om je expertise zo breed mogelijk in te zetten.

Zij-instromers

Je bent een 'zij-instromer in het beroep' als je vanuit een ander beroep de zorg in wilt. In een zij-instroom traject combineer je werk en scholing. Vaak is er bij een zij instroom traject sprake van een verkort opleidingstraject.

Voor meer informatie over de mogelijkheden kun je contact opnemen met de collega's van opleidingen, via opleidingen@raffy-leystroom.nl.