(Thuis)zorg, wonen en welzijn op onze Brabantse locatie De Leystroom

Verhuizen naar een verpleeghuis is een grote stap. Bij De Leystroom zorgen we ervoor dat u zich snel thuis voelt. Wij bieden een huiselijke en comfortabele woonomgeving met optimale privacy. Bovendien sluit onze zorg zoveel mogelijk aan bij uw manier van leven. 

U blijft dus de regie houden, maar kunt tegelijkertijd vertrouwen op onze deskundige zorg. En wij bieden u niet alleen zorg. Oprechte aandacht vinden wij minstens zo belangrijk. De Leystroom heeft 5 woongroepen voor zorg op psycho-geriatrische (PG) grondslag, twee woongroepen voor zorg op basis van somatische (SO) grondslag en een gecombineerde woongroep. Wij bieden specialistische verpleeghuiszorg in een veilige omgeving.

Faciliteiten en ontspanning

De Leystroom heeft 64 eenpersoonskamers, voorzien van eigen douche en toilet. Een aantal met gedeelde douche/toilet. Verder beschikt het woonzorgcentrum over de volgende faciliteiten:

  • kapsalon
  • pedicure
  • fitnessruimte
  • stilteruimte
  • twee multifunctionele ruimten
  • buurthuis
  • binnentuin met terras

De Leystroom is in november 1993 opgericht door de zusters Franciscanessen van de congregatie 'Alles voor Allen' als kloosterverzorgingshuis voor hun hulpbehoevende zusters.
Op 1 januari 1995 werd het kloosterverzorgingshuis ondergebracht in de Stichting Kloosterbejaardenoord De Leystroom. Aanvankelijk werden alleen religieuzen van de congregatie opgenomen in het verzorgingshuis. Vanaf 2001 heeft De Leystroom ook haar deuren geopend voor niet-religieuzen.

De Leystroom

Lage Kant 60, 4817 GG Breda

076 522 51 50

Stichting Egala Zorg heeft drie zorglocaties. Naast De Leystroom is er Raffy voor Indische / Molukse ouderen. Lâle Buurstede is een zorglocatie voor met name Turkse bewoners, gelegen in Oosterhout.