Bezoek ministerie van Cultuur uit Turkije

20-10-2022

'Bij Lâle wonen, voelt als thuis in Turkije. Met de liefdevolle verzorging en verpleging van professionals die de taal spreken en de cultuur kennen. Een waardevolle kennismaking met Lâle Buurstede in Oosterhout'. Dat ervaarden Abdullah Eren, voorzitter van het Turkse ministerie van Cultuur, en zijn delegatie tijdens een speciale ontmoeting met onze zorglocatie. Voornoemde ministerie is op werkbezoek in Nederland. Met als doel community building en voorzien in faciliteiten om bij te dragen aan ontwikkeling van de Turkse gemeenschap in Nederland.


Aandacht voor en behoud van de Turkse cultuur is een belangrijk aspect in de ouderenzorg voor Turkse migranten. Onze relatiemanager Turkse doelgroep Seda Arslan en medisch maatschappelijk werker Nesli Celik hebben (in de Turkse taal) onze visie op cultuurspecifieke zorg en wonen en toekomstplannen van Lâle bij het Turkse ministerie van Cultuur uitgebreid kunnen voorleggen. Daaropvolgend was er een rondleiding over de woongroepen met ruimte voor persoonlijke begroetingen aan bewoners en familie. Gepaard met lekkernijen van zowel Hollandse als Turkse bodem.


Een bijzonder moment dat vervolg gaat krijgen. En met dank aan de collega's die het ontvangst en de (voorbereidingen op de) bijeenkomst een succes hebben gemaakt.