Egala Zorg doet mee aan Zorg zonder Afval Vierdaagse

21-05-2024

Ruim 200 zorgorganisaties hebben zich aangemeld voor de eerste editie van deze Zorg zonder Afval Vierdaagse. En wij als Egala Zorg doen ook mee!

Waarom?

De klimaatcrisis is de grootste bedreiging voor onze gezondheid. In Nederland is de zorgsector verantwoordelijk voor 7% van de CO2-voetafdruk, 13% van het grondstofverbruik en 4% van alle afvalstromen.

In de Green Deal Duurzame Zorg (2022-2026) werken partijen samen aan meer duurzame zorg, waaronder de zorgbranches ActiZ, de Nederlandse ggz, VGN, NVZ, NFU. Ook de Groene Zorg Alliantie, de verzekeraars en MPZ zijn aangesloten.

De zorgsector streeft met de Green Deal naar 25% minder ongesorteerd restafval in 2026. Dit betekent:

  • minder grondstoffen verspillen
  • duurzame producten gaan gebruiken en
  • als het toch afval wordt dan veel beter afval scheiden.

Nieuwe afvalstations

Inmiddels zijn er nieuwe afvalstations besteld die op verschillende plekken binnen onze organisatie geplaatst gaan worden. De stations worden over een aantal weken geplaatst. Deze stations maken het recyclen van afval nog makkelijker.

Nog beter is natuurlijk om het afvalverbruik te verminderen! Hiervoor hangen de komende week posters met tips op al onze locaties. Heeft u een tip hoe wij als organisatie ons afvalverbruik kunnen verminderen? Dan horen wij dat natuurlijk graag! Deel deze dan via communicatie@egalazorg.nl