Ouderen en medewerkers Lâle in actie voor Turkije en Syrië

13-02-2023

De aardbeving in Turkije en Syrië heeft de hele wereld afgelopen week opgeschrikt. Er is geld nodig om de bevolking in het getroffen gebied te helpen. Daarom starten de Turkse bewoners van verpleeghuis Lâle op dinsdag 14 februari een unieke actie om geld in te zamelen. De (veelal dementerende) ouderen, maken en verkopen Turkse hapjes voor het Rode Kruis.

Waarom deze actie?

"De afgelopen dagen is duidelijk geworden dat onze ouderen zich enorm betrokken voelen. Veel van hen hebben familie of bekenden in het getroffen gebied. Ondanks dat de meeste ouderen die bij ons wonen dementie hebben, zien we dat deze aardbeving ze enorm raakt. Juist vanuit onze ouderen kwam de vraag: wat kunnen we doen? Zo zijn we op deze actie gekomen", aldus Seda Arslan, relatiemanager bij Lâle.

Turkse hapjes voor het goede doel

De ouderen gaan begeleid aan de slag om typisch Turkse hapjes te maken. Deze hapjes worden vervolgens op locatie Lâle in Oosterhout verkocht. De opbrengst gaat 100% naar het goede doel. "Al voor de aardbeving hebben we met onze ouderen Turkse gerechten gemaakt als activiteit. Van dit soort dingen bloeien ouderen enorm op. Juist wanneer ze dementie hebben, kunnen de typisch Turkse geuren de ouderen een heel vertrouwd gevoel geven. Dit is dus een mooie combinatie tussen een fijne dagbesteding voor de ouderen, en geld inzamelen voor de slachtoffers die het zo hard nodig hebben."

Meer informatie

Je bent van harte welkom: 

  • dinsdag 14 februari
  • 15:30 - 20:00 uur
  • Lâle Buurstede 17, 4904 PX Oosterhout. 

Kun je er niet bij zijn? Dan kun je ook een donatie doen via deze link. Je kunt al doneren vanaf 1 euro. Alles helpt! We hopen samen zo veel mogelijk geld op te halen voor alle slachtoffers van deze aardbeving.