Kom naar de Miet & Greet op De Leystroom!

08-05-2024

Sinds een tijdje woont Miet op De Leystroom. Ze vertelt u in dialect hoe het voor haar is om in een woonzorginstelling voor ouderen te wonen. Dit doet ze op een unieke manier. Namelijk via klankkasten. Zie het als een levensgrote kijkdoos.

Over twee weken verlaat Miet De Leystroom weer, en vertrekt ze naar een nieuwe locatie in Nederland om over haar ervaringen te vertellen. Daarom organiseert ze nog een special middag voor iedereen die haar nog niet bezocht heeft! Met koffie, iets lekkers en natuurlijk de kans om de kasten te bekijken en beluisteren. 

Deze 'Miet & Greet' vindt plaats op dinsdag 14 mei tussen 14:30 en 16:00 uur. Daarbij zal de 'echte' stem van Miet aanwezig zijn. Ook zijn de makers van dit bijzondere project erbij.

Onderzoek

Miet is ontwikkeld door Stichting Laudio, naar aanleiding van onderzoek van de Universiteit van Maastricht en het Meertens Instituut naar taalbeleving onder ouderen. Het is dus meer dan zomaar een verhaal. Een aanrader voor iedereen die werkt met de doelgroep ouderen, of iedereen die gewoon eens wil weten hoe het nu is om in een woonzorginstelling te wonen. Wilt u meer weten over het project? Ga dan naar https://stichtinglaudio.nl/miet

Uitnodiging

U bent van harte welkom om bij de Miet & Greet aanwezig te zijn. Samen met uw naaste, of alleen. Meld u hiervoor wel even aan via communicatie@egalazorg.nl.

Komt deze middag u niet goed uit? Het project is nog te bezoeken op De Leystroom tot en met zondag 19 mei, Lage Kant 60, 4817 GG Breda.