Bezoek de kamers van Miet en Meral bij Egala Zorg

29-04-2024

Heb jij ze al ontmoet? Sinds afgelopen maand wonen er twee bijzondere, nieuwe bewoonsters bij Egala Zorg: Miet en Meral. 

Miet is op De Leystroom komen wonen en vertelt je in Bredaas dialect hoe het voor haar is om in een woonzorginstelling voor ouderen te wonen. De kamer van Meral vind je op Lâle. Daar deelt ze in het Turks haar bevindingen. Want beide dames zijn het er over eens: oud worden en je eigen omgeving zomaar achterlaten, dat is niet niks!

De kamers van Miet en Meral zijn niet alleen prachtig om te bekijken, het is ook enorm leerzaam om naar hun verhalen te luisteren. Ze vertellen jou namelijk over hun ervaringen. En hoe belangrijk taal en hun eigen cultuur voor ze is.

Onderzoek

Miet en Meral zijn ontwikkeld door Stichting Laudio, naar aanleiding van een onderzoek van de Universiteit van Maastricht en het Meertens Instituut naar taalbeleving onder ouderen. Het is dus meer dan zomaar een 'verhaaltje'. Een aanrader voor iedereen die werkt met de de doelgroep ouderen, of iedereen die gewoon eens wil weten hoe het nu is om in een woonzorginstelling te wonen. 

Speeldata

Miet en Meral zijn nog maar tijdelijk bij ons te vinden, voor ze verhuizen en hun verhaal ergens anders vertellen. Kom dus langs zolang het nog mogelijk is! Iedereen is welkom! Dus ook mensen van buiten Egala Zorg worden uitgenodigd de kamers te bezoeken.

  • Miet is nog te bezoeken op De Leystroom tot en met zondag 19 mei. De kamer van Miet is dagelijks geopend tussen 11:00 en 17:00.
  • Meral vind je op Lâle tot en met zondag 26 mei. Om Meral te bezoeken mail je naar meral@egalazorg.nl. Stuur hierbij ook het tijdstip van jouw voorkeur mee.

Partners

Meral en Miet worden mede mogelijk gemaakt door Maastricht University, Meertens Instituut, Erfgoed Brabant, Fonds Sluyterman van Loo, VriendenLoterij en Stichting DOEN.